Malakoff - amit nem kell sütni recept


hozzávalók 12 főre:
-40 dkg babapiskóta
-5 dl tej
-1,5 dl rum
A krémhez:
-20 dkg darált mandula
-20 dkg vaj
-20 dkg cukor
-4 tojássárga
-5 cl Maraschino (cseresznyelikőr)
-kb. 2 dl tejszínhab
Tálaláshoz:
-sok tejszínhab
A Malakoff - amit nem kell sütni elkészítési módja:
A krém készítése: 1. A vajat éjszakára előhagyjuk, hogy mire dolgozunk vele meglágyuljon. 2. A cukorral habosra keverjük. 3. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, jól elkeverjük. 4. Ezután a Maraschinot adjuk, majd a mandulát. 5. Legvégül annyi tejszínhabot, hogy jó lágy krémet kapjunk. Összeállítás: 1. A tejet a rummal összeöntjük egy tálba. 2. Hatosával áztatjuk a babpiskótát. 3. A tál vagy kalácsforma aljára fektetünk egy sor babapiskótát. A hézagokat tördelt babapiskótákkal kipótoljuk. 4. Rákenünk egy réteg krémet, majd ismét piskótát fektetünk, kicsit lenyomkodjuk. 5. Újra krém, megint piskóta, míg el nem fogy a nyersanyag. 6. Egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük. 7. Bőven adunk mellé tejszínhabot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Margitanya, 2010. márc. 16. 14:01
A malakoff - amit nem kell sütni elkészítési módja és hozzávalói.