Malakoff recept
40 perc
A Malakoff hozzávalói:
40 dkg babapiskóta
5 dl tej
1,5 dl rum
A krémhez:
20 dkg darált mandula
20 dkg vaj
20 dkg cukor
4 tojássárga
5 cl Maraschino (cseresznyelikőr)
kb. 2 dl tejszínhab
Tálaláshoz:
sok tejszínhab
A Malakoff elkészítési módja:
A krém készítése: A vajat éjszakára előhagyjuk, hogy mire dolgozunk vele meglágyuljon. A cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, jól elkeverjük. Ezután a Maraschinot adjuk, majd a mandulát. Legvégül annyi tejszínhabot, hogy jó lágy krémet kapjunk. Összeállítás: A tejet a rummal összeöntjük egy tálba. Hatosával áztatjuk a babpiskótát. Aki a Tiramisu-ban járatos tudja, hogy nagyon el kell találni a babapiskóta áztatását: se túl ne ázzon, se kemény ne maradjon. Akkor jó, abban a szent pillanatban, amikor éppen eltűnik a keménysége. A tál vagy kalácsforma aljára fektetünk egy sor babapiskótát fejtől-lábtól szorosan egymás mellé. A hézagokat tördelt babapiskótákkal kipótoljuk. Habár otthoni használatban ez sem fontos. Rákenünk egy réteg krémet, majd ismét piskótát fektetünk, kicsit lenyomkodjuk. Újra krém, megint piskóta, míg el nem fogy a nyersanyag. Egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük. Bőven adunk mellé tejszínhabot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4a04e04193, 2011. jan. 14. 17:17
A malakoff elkészítési módja és hozzávalói.