Malakoff recept

Elkészítési idő 40 perc

A Malakoff hozzávalói:
40 dkg babapiskóta
5 dl tej
1,5 dl rum

A krémhez:
20 dkg darált mandula
20 dkg vaj
20 dkg cukor
4 tojássárga
5 cl Maraschino (cseresznyelikőr)
kb. 2 dl tejszínhab

Tálaláshoz:
sok tejszínhab


A Malakoff elkészítési módja:
A krém készítése: A vajat éjszakára előhagyjuk, hogy mire dolgozunk vele meglágyuljon. A cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, jól elkeverjük. Ezután a Maraschinot adjuk, majd a mandulát. Legvégül annyi tejszínhabot, hogy jó lágy krémet kapjunk. Összeállítás: A tejet a rummal összeöntjük egy tálba. Hatosával áztatjuk a babpiskótát. Aki a Tiramisu-ban járatos tudja, hogy nagyon el kell találni a babapiskóta áztatását: se túl ne ázzon, se kemény ne maradjon. Akkor jó, abban a szent pillanatban, amikor éppen eltűnik a keménysége. A tál vagy kalácsforma aljára fektetünk egy sor babapiskótát fejtől-lábtól szorosan egymás mellé. A hézagokat tördelt babapiskótákkal kipótoljuk. Habár otthoni használatban ez sem fontos. Rákenünk egy réteg krémet, majd ismét piskótát fektetünk, kicsit lenyomkodjuk. Újra krém, megint piskóta, míg el nem fogy a nyersanyag. Egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük. Bőven adunk mellé tejszínhabot.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A malakoff elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook