Narancsos gyömbéres kacsamell recept
50 perc
A Narancsos gyömbéres kacsamell hozzávalói:
2 kacsamell (egyenként kb. 180 grammos)
só, bors
mártáshoz
1-2 nagyobb narancs leve
1-2 ek vaj
mázhoz
1 dl narancslekvár
1 gerezd fokhagyma
1 ek szójaszósz
1/2 hüvelyknyi friss gyömbér reszelve vagy egy csapott tk őrölt gyömbér
1 ek konyak
A Narancsos gyömbéres kacsamell elkészítési módja:
A kacsamelleket a bőrös felükön beírdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy vastag falú sütőedényt felforrósítunk, és bőrös oldalukkal lefelé beletesszük a húsokat. Kb. 3 percig sütjük, aztán megfordítjuk és újabb 3 perc következik. A máz hozzávalóit összekeverjük, a sütőt beizzítjuk 220 fokra. A hús alól minden zsiradékot kiöntünk, majd visszapakoljuk a szeleteket a bőrös felükkel felfelé. Lekenjük őket a mázzal, lefedjük és a sütőbe dugjuk 20 percre, majd 5 percig fedő nélkül pirítjuk. A húsokat kiszedjük az edényből, a visszamaradó pörcöt pedig frissen facsart narancslével kapatjuk fel. Addig kavargatjuk láng felett, amíg közepesen sűrű mártás nem lesz. A biztonság kedvéért átszűrjük, majd egy-két kanál vajjal selymessé varázsoljuk.
Előkészület:20perc
Sütés:30perc
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4a04e04193, 2011. jan. 13. 16:18
A narancsos gyömbéres kacsamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.