Sült pulykamell gyümölcsmártással recept
A Sült pulykamell gyümölcsmártással hozzávalói:: kb1 kg pulykamell (nagyobb pulykának a fél melle),
só,
1 kanál olaj,
5 dkg füstölt, szeletelt marhaszegy, (füstölt szalonna is
megteszi az íz miatt),
A mártáshoz: 1/2 kg gyümölcs (alma, körte, birs),
1 dl fehér bor,(ha nincs bor akkor sajnos húsleves
kockából is jó, vagy víz)
ízlés szerint cukor, fahéj, szegfűszeg.
A Sült pulykamell gyümölcsmártással elkészítési módja:
A pulykamellet sózzuk, olajozzuk, s beborítjuk a füstölt szeggyel. Sütőzacskóban arany barnára sütjük. A mártáshoz kis lábasban 1 dl borban főni tesszük a kockára vágott gyümölcsöt a fűszerekkel. Rövid ideig pároljuk, majd turmixszal összekeverjük. Szeletekre vágva burgonyapürével tálaljuk. (A püre jó vajas (margarin) és tejcsivel készül)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 24. 13:17
A sült pulykamell gyümölcsmártással elkészítési módja és hozzávalói.