Extra pulykamell recept
Az Extra pulykamell hozzávalói:60 dkg pulykamell
4 savanykás alma
2 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
10 dkg vaj
só
bors.
Az Extra pulykamell elkészítési módja:
A pulykahúst féltenyérnyi, nem túl vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, serpenyőben fehéredésig sütjük, majd kiszedjük. A meghámozott almát felkarikázzuk, a hús- és az almaszeleteket egy kivajazott, lehetőleg szögletes edénybe lerakjuk, az edény oldalához döntve azokat. A serpenyőben maradt olajon átforgatjuk a felkarikázott vöröshagymát, ráöntjük a tejszínt, majd az egészet felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, aztán az almás húsra öntjük. Előmelegített sütőben 30 percig alaposan átsütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 23. 15:28
Az extra pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.