Fácán (pulyka) becsinált leves Gábor kedvenc levesbetétjével recept
A Fácán (pulyka) becsinált leves Gábor kedvenc levesbetétjével hozzávalói:2 fácán összedarabolva vagy pulykamell kockára vágva
olaj
1 kanál liszt
1-2 dl főzőtejszín
sárgarépa ízlés szerint (20 dkg)
petrezselyemgyökér (10 dkg)
1 kisebb fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
10 dkg gomba
pici őrölt fehér bors
só
A levesbetéthez
5-6 áztatott zsemle
ugyanennyi egész tojás
1 fej vöröshagyma apróra vágva
jó sok petrezselyem zöldje
só
bors
1-2 gerezd fokhagyma
3-4 csirkemáj ledarálva, összeturmixolva
kevés liszt hogy összetartsa
A Fácán (pulyka) becsinált leves Gábor kedvenc levesbetétjével elkészítési módja:
Ha fácánból főzzük, akkor a fácánt hideg vízben feltesszük főzni. A forrás után leöntjük róla a vizet, és újra hideg vízben feltesszük főzni. (Pulykát nem kell leszűrni) Sózzuk, őrölt fehér borsot adunk hozzá és fedő alatt lassan főzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret gombát megtisztítjuk, összedaraboljuk, belerakjuk a levesbe. Világos rántást készítünk,amibe reszelt vöröshagymát és összenyomott fokhagymát is teszünk. Berántjuk a levest, és hozzáadjuk a tejszínt,összeforraljuk. A levesbetéthez a hozzávalókat összekeverni, egy darab folpackba tekerni rúdformájában és a két végét összecsomózni. (úgy néz ki mint a szaloncukor) Leveskockával ízesített forrásban lévő vízben kifőzni. Ez elég sokáig fő, (kb 20 perc) attól függ milyen vastag tekercset csináltál. A fólia leválik róla. A rudat felszeletelve tányérokba osztani és rámerni a levest. Lehet ebből a masszából galuskának is kiszaggatni levesbe, vagy gombócokat csinálni belőle. Jó mártásos húshoz is. Ha marad a levesbetétből lefaszthatod.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Mida8181, 2007. jan. 26. 18:20
A fácán (pulyka) becsinált leves gábor kedvenc levesbetétjével elkészítési módja és hozzávalói.