Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós, habos palacsinta recept

Diós, habos palacsinta recept

Elkészítési idő 20 perc

A Diós, habos palacsinta hozzávalói:
10-15 db palacsinta
10 dkg darált dió
0 dkg porcukor
3 dkg mazsola
2-3 tojásfehérje
2-3 kanál baracklekvár
margarin a kikenéshez


A Diós, habos palacsinta elkészítési módja:
A palacsintákat vékony csíkokra vágjuk. (Felhasználható a maradék palacsinta is). Egy jénai tálat kikenünk margarinnal, és a palacsinta csíkokat a cukros dióval rétegezve beletesszük. Közészórjuk a megtisztított, megmosott mazsolát is. A tojásfehérjéből kemény habot verünk 1 kanál cukorral, hozzáadjuk a backlekvárt. Ha a lekvár jó édes, akkor cukor el is maradhat. Rásimítjuk a tetejére, és sütőben alacsony hőfokon sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós, habos palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook