Tejszines zöldséges haltál recept



3 rész reszelt sárgarépa
2 rész apróra vágott csiperkegomba
1 rész reszelt fehérrépa
1 rész reszelt zeller
bármilyen fehér husú sovány halfilé
kevés olívaolaj
aprított mandula
só
fehérbors
főzőtejszín
A Tejszines zöldséges haltál elkészítési módja:
Egy tűzálló tálat kevés olívaolajjal kikenek, majd beleszórom a megsózott reszelt zöldségeket. A halszeleteket sózom és borsózom, majd ráfektetem a zöldségekre. Az egészet megöntözöm kevés főzőtejszínnel (nem kell ellepnie az egészet), majd megszórom az aprított mandulával. Fóliával lefedve 200 C-on kb. 20-25 percig sütöm, majd a fóliát levéve még kb 5-6 percre visszatolom a sütőbe, amíg kicsit megpirul a tetején a hal. Friss olajbogyóval, citrommal és fehérborral nagyon finom, könnyű és egészséges étel.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: allathaz, 2008. aug. 10. 22:43
A tejszines zöldséges haltál elkészítési módja és hozzávalói.