Tejszínes karaj Gombás rizzsel recept
A Tejszínes karaj Gombás rizzsel hozzávalói:4 személyre:
8 szelet karaj
5 dkg liszt
10 dkg reszelt sajt
4 dl főzőzejszín
só,1 dkg vaj
Köret:
20 dkg rizs
25 dkg gomba
4 dkg reszelt hagyma
2 sárgarépa,2 fehérrépa
2 evőkanál olaj
1 húslevekocka
1 csokor petrezselyem
5 dkg reszelt sajt
A Tejszínes karaj Gombás rizzsel elkészítési módja:
A hússzeleteket kiverjük,sózzuk,majd lisztbe,tojásba,végül a reszelt sajtba bundázzuk. A szeleteket kivajazott tepsibe fektetjük,és egyenletesen leöntjük a tejszínnel. Fóliával letakarva kb.40 percig sütjük. Köret: Az olajban a hagymát megpiritjuk. Kis kockára vágott zöldségeket,gombát rátesszük és jól átsütjük. Ezután hozzáadjuk a rizst,kétszer annyi vizzet öntünk rá mint a rizs térfogata,és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel és reszelt sajttal.
elkészitési idő:
50perc + 35perc
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bazsó, 2007. jan. 19. 17:23
A tejszínes karaj gombás rizzsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.