Göngyölt husi Zoli módra recept
A Göngyölt husi Zoli módra hozzávalói:10 szelet vékonyra klopfolt tarja,
8 db tojás,
2 db zsemle,
1 fej vöröshagyma,
só,ő.bors,majoránna,
2 db sertésmájkrém,
delikát (bármilyen ételízesítő lehet).
A Göngyölt husi Zoli módra elkészítési módja:
A hússzeleteket jól kiklopfoljuk,hogy elég nagy szeletek legyenek,lehessen bele csomagolni a tölteléket.Megsózzuk,megborsozzuk a hús mindkét oldalát,és félretesszük állni.Közben elkészítjük a tölteléket:6 tojást keményre kell főzni,összepasszírozni,hozzáadni a sertésmájkrémeket (akár kenőmájassal is lehet készíteni),majd a lereszelt v.hagymát,végül ízlés szerint a fűszereket.Vagy az egészet húsdarálón átdarálni. 2 db zsemlét vízben beáztatunk (vagy tejben is lehet),kinyomkodjuk,ezt is,és még a két nyers tojást is hozzáadjuk a töltelékhez,majd jól eldolgozzuk. Minden szelet húsra annyi tölteléket kell rakni,amennyit bele tudsz csomagolni.Majd tepsibe rakva,nagyon kevés olajat alátéve kb.30-40 perc alatt megsütjük úgy,hogy alufóliával letakarjuk a tetejét.Sülés közben át kell forgatni a húsokat,majd ha a fóliát levettük,még hagyjuk kicsit megpirulni a húst. Krumplipürével,rizzsel tálaljuk.
Ezt a receptet egy Hoxa-tag küldte el nekem,és nagyon ízlett a családomnak.Mondtam,hogy rakja fel a receptet,biztosan más is szeretné kipróbálni,de nem akarta.Remélem azért nem haragszik meg,hogy én megosztottam másokkal.
Én próbáltam már felsálból,combból is készíteni,abból is nagyon finom,de kisebb szeletek lettek belőle,viszont több szelet.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2007. jan. 14. 20:02
A göngyölt husi zoli módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.