Krémes masnitészta zöldborsóval és aszalt paradicsommal. recept
35 perc
380 kcal
10 gramm
60 gramm
25 dkg masnitészta (farfalle)
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj vagy margarin
2 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
1/2 kiskanál szárított, morzsolt szurokfű
1/4 kiskanál szárított, morzsolt majoránna
1 1/2 evőkanál sima liszt
2,5 dl csirke-vagy zöldségalaplé
20 dkg friss vagy mélyhűtőtt zsenge borsó
5 dkg aszalt paradicsom, vékonyra vágva
3 dkg reszelt parmezán sajt
A Krémes masnitészta zöldborsóval és aszalt paradicsommal. elkészítési módja:
1. Egy fazék forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük meg a tésztát a felhasználási utasítás szerint. 2. Közben egy nagyobb teflonserpenyőben, közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, a foghagymát, a szurokfűvet és a majoránnát, és pároljuk a hagymát puhára (kb. 5 perc). Adjuk hozzá és jól keverjük el benne a lisztet, majd az alaplét is. Kevergetve sűrítsük be (2-3 perc). Adjuk hozzá a borsót és a paradicsomot. Főzzök tovább, amíg a borsó épp hogy megpuhul. Vegyük le a tűzhelyről, és keverjünk hozzá 3 evőkanál parmezánt. 3. A tésztát szűrjük le, a főzővízből tegyünk félre 1 dl-t. Ezzel és a zöldségkeverékkel jól dolgozzuk össze a tésztát, hintsük meg a maradék parmezannal és máris tálalhatjuk.
A borsónak köszönhetően izomépítő fehérjék, valamint B-vitaminok teszik egészségessé ezt a fogást.
Kevés idő alatt finom kajcsi van, mivel Előkészítés: 10perc, Főzés: 15 perc
Jó étvágyat hozzá!!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: GILL, 2009. ápr. 26. 11:59
A krémes masnitészta zöldborsóval és aszalt paradicsommal. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.