Farfalle spenóttal, aszalt paradicsommal recept

½ csomag farfalle tészta,
20 dkg spenót,
10 dkg aszalt paradicsom,
5 dkg fenyőmag (esetleg mandula vagy natúr napraforgómag),
3 evőkanál pesto,
3 evőkanál olívaolaj,
1 gerezd fokhagyma,
só,
bors.
A Farfalle spenóttal, aszalt paradicsommal elkészítési módja:
A tésztát főzd ki, a fenyőmagokat pirítsd meg zsiradék nélkül egy serpenyőben. A spenótot mosd meg, szárazd le, majd csöpögtesd le és szárítsd meg. A fokhagymát pépesítsd, futtasd meg az olajon, majd add hozzá a spenótleveleket, és forgasd át rajta. Ne fonnyaszd meg teljesen. Vedd ki a spenótot, dobd az olajra a félbevágott aszalt paradicsom szeleteket, süsd puhára. A pestót is keverd az olajba, forgasd bele a tésztát, ízesítsd sóval, borssal. Tálaláskor halmozz a tésztára spenótot, majd szórd
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 18. 08:38
A farfalle spenóttal, aszalt paradicsommal elkészítési módja és hozzávalói.