Gombás rakott csibehús recept
A Gombás rakott csibehús hozzávalói:1 kg krumpli,
1 konyhakész csirke,
só,
bors,
4 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
30 dkg gomba,
1 csokor petrezselyem zöld,
2 dl tejföl.
A Gombás rakott csibehús elkészítési módja:
A krumplit sós vízben héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. A csirkét 8 részre daraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, és a felforrósított olajon körös-körül megsütjük, kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt olajban megpirítjuk a felaprított hagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a tejfölt. Egy kivajazott tepsibe elterítjük a felkarikázott krumpli felét, és kissé megsózzuk. Rárakjuk a csirkedarabokat, meglocsoljuk a tejfölös gomba felével, befedjük a maradék krumplival, majd erre kerül a maradék tejfölös gomba. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, közepesnél kisebb lánggal 45 percig sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 15. 14:00
A gombás rakott csibehús elkészítési módja és hozzávalói.