Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sárgarépás burgonyaleves recept

Sárgarépás burgonyaleves recept

A Sárgarépás burgonyaleves hozzávalói:
10 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
50 dkg burgonya,
35 dkg sárgarépa,
2 dkg vaj,
1 l zöldségleves (kockából),
1,5 dl tejföl,
só,
bors.


A Sárgarépás burgonyaleves elkészítési módja:
A vörös- és fokhagymát apróra felkockázzuk. A meghámozott burgonyát és sárgarépát feldaraboljuk. A felhevített vajon a kétféle hagymát rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a sárgarépát, majd gyakori kevergetés mellett 4 percig pároljuk. A levessel felöntjük, majd fedő alatt, közepes hőfokon a forrástól számított kb. 15 percig főzzük. 4 evőkanálnyi zöldséget kiemelünk, és félretesszük, a többit összeturmixoljuk. Sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a tejföl 3/4-ed részét, majd tányérokba merjük. Adagonként elosztva rákanalazzuk a maradék tejfölt, és beleszórjuk a félretett zöldségeket.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sárgarépás burgonyaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook