Csirke római tálban recept
120 perc
Kalóriaszegény
A Csirke római tálban hozzávalói:
4 db csirkecomb, vagy mell
1/2 kg burgonya
15 dkg gomba
1 fej vöröshagyma (ha nem szereted el is maradhat)
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 gerezd fokhagyma
só, bors, olaj
A Csirke római tálban elkészítési módja:
A római tálat legalább egy órán át vízben áztatjuk, ezalatt a krumlit sós vízben héjában előfőzzük, és a sózott borsozott húsokat olajban elősütjük. A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk, és a vékony karikára vágott zöldségekkel együtt rétegesen lerakjuk a tál aljára, közben finoman megfűszrezzük. A zöldségágyra ráhelyezzük a húsokat, rádobjuk a karikára vágott hagymát és az összevágott fokhagymát. A tálat lefedjük, sütőbe tesszük, körülbelül kétszáz fokra felmelegítjük, és negyven percig pároljuk. Ezután levesszük a fedőt és még húsz percen át sütjük. Melegen tálaljuk.
A fedő levétele után nyakon önthetjük tejföllel, vagy szórhatunk rá reszelt sajtot.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: e28ddc7c9b, 2007. febr. 11. 17:52
A csirke római tálban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.