Sörkifli recept
30 perc
A Sörkifli hozzávalói:
1/2 kg liszt
6 dkg margarin, vagy zsír
2 dkg élesztő
1 kk. cukor
3-4 dl langyos tej
1 kk. só
köménymag
A Sörkifli elkészítési módja:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez és a sóval és annyi tejjel amennyi szükséges rétestésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk. Négy adagra osztjuk. A cipókat kb fél centi vastagra kinyújtjuk, megkenjük a margarinnal (zsírral). 8 szeletre vágjuk. Kívülről befelé haladva felsodorjuk, kifliket formálunk. Sütőlemezre helyezzük, vízzel megkenjük, köménymaggal megszórjuk. Kb 2 óráig pihentetjük. Forró sütőben 10-15 percig pirosra sütjük.
Tehetünk a közepébe sajt darabokat, füstölt kolbászt, virsli darabokat. A tetejét sajttal, sóval vagy borssal is ízesíthetjük.
Bezacskózva napokig eláll.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: e28ddc7c9b, 2006. dec. 22. 22:05
A sörkifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.