Kefíres kiflik recept

A Kefíres kiflik hozzávalói:
A tésztához
70 dkg finomliszt
2 db tojás
175 g kefir
1 dl napraforgó olaj
6 dkg cukor
só ízlés szerint
1.5 dl tej (langyos)
5 dkg élesztő

A krémhez
25 dkg margarin
3 dkg só

A kenéshez
1 db tojássárgája
5 dkg sajt (kevés reszelt)
köménymag ízlés szerint


A Kefíres kiflik elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk. A margarint habosra keverjük a sóval. 4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre kinyújtunk egyet, megkenjük a habosított, sózott margarin felével, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát. 16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük. Ugyanígy elkészítjük a másik felét. Tojássárgájával lekenjük, kelesztjük, és megsütjük. Tetejére szórhatunk sajtot, köménymagot, szezámmagot. Megtölthetjük sajttal, sonkával, baconnel is.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A kefíres kiflik elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook