Calzonetti recept

Elkészítési idő 120 perc

A Calzonetti hozzávalói:
A tésztához:

40 dkg búzaliszt
1 tasak Instant Élesztő
4 evőkanál napraforgó olaj
25 ml langyos víz
1 csipet só
1 tojás (közepes méretű)

A töltelékhez:
25 dkg túró
5 dkg reszelt sajt
1 tojás
1 ek. friss zöldfűszer keverék
5 dkg apróra vágott szalámi
5 dkg apróra vágott sonka
5 dkg apróra vágott húsos szalonna
12,5 dkg apróra vágott mozzarella sajt
só ízlés szerint
1 kávéskanál bors

A kenéshez:
1 felvert tojás


A Calzonetti elkészítési módja:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.(180°C) A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk. A töltelékhez a hozzávalókat a fenti sorrendben egy keverőedényben tesszük, és jól elkeverjük. A megkelt tésztát még egyszer átgyúrjuk, és 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval 7 cm átmérőjű lapokat szaggatunk belőle. Egy teáskanállal pici kupacokat formázunk a töltelékből, és megtöltjük a lapok egyik felét. A tészta másik felét áthajtjuk a tölteléken, széleit összefogjuk, és picit összenyomjuk. Az így elkészült calzonettiket a tepsibe helyezzük, és a felületét megkenjük tojással.

Sütési idő kb.15 perc.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A calzonetti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook