Csirkecomb tökkel és tejszínnel párolva recept
40 perc
A Csirkecomb tökkel és tejszínnel párolva hozzávalói:
4 db kicsontozott csirkecomb bőr nélkül
1 kis fej vöröshagyma
1 db zsenge tök vagy cukkini legyalulva
kevés olaj
kb. 1 dl főzőtejszín v. tejföl
1 evőkanál liszt
só
bors
ételízesítő ízlés szerint
A Csirkecomb tökkel és tejszínnel párolva elkészítési módja:
A combhúsokat felaprítom, majd az üvegesre pirított hagymán kicsit átsütöm. Felengedem kb. 1 dl vízzel, és félpuhára párolom sóval, ételízesítővel és borssal. Ekkor hozzáadom a gyalult tököt, együtt készre párolom. Vékony habarást teszek rá a lisztből és a tejszínből (lehet tejföl is). Kicsit még összefőzöm, párolt rizzsel vagy tésztával tálalom.
Ezt így a tököt egyébként el nem fogyasztó gyerekek is jóízűen tüntetik el a tányérról.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. márc. 20. 17:12
A csirkecomb tökkel és tejszínnel párolva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.