Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csirkecomb tökkel és tejszínnel párolva recept

Csirkecomb tökkel és tejszínnel párolva recept

Elkészítési idő 40 perc

A Csirkecomb tökkel és tejszínnel párolva hozzávalói:
4 db kicsontozott csirkecomb bőr nélkül
1 kis fej vöröshagyma
1 db zsenge tök vagy cukkini legyalulva
kevés olaj
kb. 1 dl főzőtejszín v. tejföl
1 evőkanál liszt

bors
ételízesítő ízlés szerint


A Csirkecomb tökkel és tejszínnel párolva elkészítési módja:
A combhúsokat felaprítom, majd az üvegesre pirított hagymán kicsit átsütöm. Felengedem kb. 1 dl vízzel, és félpuhára párolom sóval, ételízesítővel és borssal. Ekkor hozzáadom a gyalult tököt, együtt készre párolom. Vékony habarást teszek rá a lisztből és a tejszínből (lehet tejföl is). Kicsit még összefőzöm, párolt rizzsel vagy tésztával tálalom.

Ezt így a tököt egyébként el nem fogyasztó gyerekek is jóízűen tüntetik el a tányérról.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csirkecomb tökkel és tejszínnel párolva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook