Kenyérmuffin (maradék kenyérből) recept
50 perc
A Kenyérmuffin (maradék kenyérből) hozzávalói:
15 dkg fehérkenyér (héja nélkül)
0,5 dl tej
2 dl tejszín
3 tojás
8 dkg olvasztott vaj
10 dkg kristálycukor
10 dkg dió vagy(diópótló)
áztatott mazsola (ízlés szerint)
reszelt citromhéj
vaj a forma kikenéséhez
A Kenyérmuffin (maradék kenyérből) elkészítési módja:
A kenyérbelet belemorzsoljuk egy tálba, leöntjük a tejjel és a tejszínnel. Kicsit összekavarjuk, majd hozzáadjuk a langyosra hült vajat, a tojásokat, a cukrot, mazsolát, citromhéjat és a diót. Gépi habverővel addig keverjük, míg teljesen egynemű lesz a massza. A muffinformát vastagon kikenjük vajjal, elosztjuk a tésztát a 12 helyre, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Ha még melegen vaníliasodóval tálaljuk a kisült muffinokat, akkor hasonlít az aranygaluskára.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. márc. 15. 07:41
A kenyérmuffin (maradék kenyérből) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.