Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurtos kupola recept

Joghurtos kupola recept

A Joghurtos kupola hozzávalói:
A krémhez: 1 evőkanál étolaj; 30 dkg étcsokoládé; 3 db (150 gr-os) banánjoghurt; 1 dkg zselatin; 2 dl tejszín
A tésztához: 7,5 dkg liszt; 6 db tojás; 22,5 dkg kristálycukor; 2 csomag vaníliás cukor; 3 evőkanál kakaópor; 7,5 dkg étkezési keményítő; 1,5 teáskanál sütőpor; egy csipet só; 1 kanál olvasztott margarin


A Joghurtos kupola elkészítési módja:
A szétválasztott tojások sárgáját 6 evőkanál vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, és a sárgájához keverjük. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel, a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos krémhez adjuk. A piskótamasszát sütőpapírral kibélelt sütőlapra kenjük, és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Sütés után még melegen, a sütőpapírt megnedvesítjük, és lehúzzuk a tésztáról, és így hagyjuk kihűlni. A tésztából a kupolalakú formákat felhasználva kör alapokat vágunk ki, amelyekre később a joghurtos krém kerül. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a banánjoghurtot, reszelünk bele 5 dkg étcsokoládét. A zselatint előírás szerint alkalmazzuk, és a krémhez keverjük. A krémet kupolaformájú kis formákba töltjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a krémet kiborítjuk a piskótatészta-alapokra. A többi étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, teszünk bele egy kanál olajat, és ezzel az olvasztott csokoládéval leöntünk mindegy egyes kis kupolát. Megvárjuk, amíg a csokoládé megszilárdul rajta, illetve hűtőben dermesztjük tovább.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurtos kupola elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook