Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Dobos torta (jobb, mint a bolti, de komolyan!) recept

Dobos torta (jobb, mint a bolti, de komolyan!) recept

Elkészítési idő 90 perc

A Dobos torta (jobb, mint a bolti, de komolyan!) hozzávalói:
A tésztához 4x
2 tojás
4 dkg liszt
4 dkg cukor
2 evőkanál víz
kevés szódabikarbóna

Krémhez:
1 dl víz
15 dkg cukor
1 evőkanál rum aroma vagy rum
1 Ráma margarin
5 dkg kakaópor

Teteje:
1 evőkanál víz
cukor


A Dobos torta (jobb, mint a bolti, de komolyan!) elkészítési módja:
Tészta: A tojások fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral és a vízzel fehéredésig keverem, majd beledolgozom a lisztet és a szódabikarbónát is. Összedolgozom a két masszát, és előmelegített sütőben készre sütöm. Én szilikonformát használok, azt is kivajazom, kilisztezem. Krém: A cukorból és a vízből szirupot főzök, belekeverem az aromát, majd amikor kihűlt 1 egész margarint és a kakaót. Cukormáz: Egy evőkanál vízzel felolvasztom a cukrot és karamellizálom. Az egyik tortalapra öntöm. Amikor még meleg, de nem forró, hideg vízbe mártott éles késsel felszeletelem.

A tészta mennyisége egy lapnyi, ebből én 4-et sütök, így nem kell vagdosni. Nagyobb tortaformát használok, így nem lesz túl vastag, hanem pont jó!

A teteje elég macerás abból a szempontból, hogy meg kell találni azt az állapotot, amikor jól vágható. Ha túl forró, akkor nyúlik, ha túl hűlt, akkor pedig törik.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A dobos torta (jobb, mint a bolti, de komolyan!) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook