Pali szelet recept
A Pali szelet hozzávalói:Tésztához:
20 dkg porcukor
2 tojás
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz
2 mokkáskanál szódabikarbóna
5 dkg vaj
40 dkg liszt
Krémhez:
1 puncs pudingpor
1 vaníliás pudingpor
5 dl tej
1 ek liszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
A Pali szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit (a liszt kivételével) gőz fölött 5 percig főzzük, utána hozzákeverjük a lisztet. Három lapba nyújtjuk, és tepsi hátulját margarinozva, megsütjük. (a nyújtást a tepsi hátulján végezzük! A krémhez megfőzzük külön-külön a pudingporokat és az 1-1 ek.liszt 0,5-0,5 dl tejben, és kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, kétfelé osztjuk, egyik felét a kihűlt puncsos krémhez, másik felét a vaníliáshoz keverjük. A puncsosba teszünk egy kis rumot, a vaníliásba pedig vanilia aromát. Egyik tésztalapot a puncsos krémmel kenjük meg, rá a másik lap, arra pedig a vaníliás krém és a tésztalap. A tetejére csokimázt teszünk. Inkább másnap fogyasszuk, hogy megpuhuljon!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. jún. 12. 23:38
A pali szelet elkészítési módja és hozzávalói.