Mázas sütemény recept
90 perc
167 kcal
A tésztához:
20 dkg lágy margarin
1 citrom reszelt héja és leve
25 dkg cukor
4 tojás
12,5 dkg étkezési keményítő
12,5 dkg liszt
1 mokkáskanál sütőpor
A mázhoz:
15dkg porcukor
4 evőkanál citromlé
A Mázas sütemény elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit nagy tálba tesszük, és erős mozdulatokkal vagy kézi robotgéppel magas fokozaton két percig keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben körülbelül 75 percig sütjük. A mázhoz simára keverjük a porcukrot a citromlével.A süteményt a sütőpapírral együtt kiemeljük a formából, lehúzzuk róla a papírt, és a mázt a forró tésztára öntjük. Koktélcseresznyét, citromszeleteket is nyomhatunk díszítésként a mázba, majd hagyjuk megszáradni. Utána szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rezesnoemi, 2008. márc. 16. 08:06
A mázas sütemény elkészítési módja és hozzávalói.