Kétszinű kalács recept
A Kétszinű kalács hozzávalói:50 dkg liszt
3 dl tej
3 tojás sárgája
7-8 dkg vaj
10 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál kakaópor
pici só
A Kétszinű kalács elkészítési módja:
Elkészítése: Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, pici cukorral. Elkeverjük a liszttel és hozzáadjuk a sót, cukrot és az olvasztott, de nem forró vajat, tojássárgáját és a langyos tejet. Jól összegyúrjuk a tésztát, majd részét külön vesszük és abba kakaót keverünk. Langyos helyen megkelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és rudakat formázunk belőle, amit összefonunk. Tojássárgájával megkenjük és mérsékelten meleg sütőben pirosra sütjük. A sütőből kivéve, még forrón megkenhetjük cukros vízzel és akkor szép fényes lesz a kalácsunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: banyoka, 2008. márc. 15. 20:08
A kétszinű kalács elkészítési módja és hozzávalói.