Őszibarackos csirkecomb recept


4 személyre: 4 db csirkecomb, 8 db szegfűszeg , 300 ml rostos narancslé, 1 db citrom, 1/2 limett, 30 ml konyak, 50 g vaj, 500 g őszibarack (vagy őszibarackkonzerv), só.
Az Őszibarackos csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a combokat kettévágjuk, sózzuk és mindegyik comba beleszúrunk 1 db szegfűszeget. A húsdarabokat vajon minden oldalukat pirosra sütjük, majd felöntjük annyi narancslével , hogy a húst épp ellepje, hozzáadjuk a citrom és a limett levét és lefedve pároljuk. Mikor már majdnem puha, hozzáadjuk a meghámozott, negyedekbe vágott őszibarackot és a konyakot. Erős tűzön még pár percig forraljuk, hogy mártás sűrüségüre legyen. Mazsolás párolt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: banyoka, 2008. márc. 8. 16:25
Az Őszibarackos csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.