Kolozsvári rakott kacsa recept
A Kolozsvári rakott kacsa hozzávalói:1 kacsa (kb. 2 kg),
1 kg savanyú káposzta,
1-2 gerezd fokhagyma,
20 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
só.
A Kolozsvári rakott kacsa elkészítési módja:
A kacsát megmossuk, lecsepegtetjük, megtöröljük és kívül-belül besózzuk. Saját zsírjában, egy kevés vizet és a fokhagymát hozzáadva majdnem készre pároljuk. A vékonyra szeletelt szalonna felét mély tűzálló tál aljára terítjük, rátesszük a káposzta felét, ráhelyezzük a kacsát, és az egészet befedjük a kimaradt káposztával. A tejfölt összekeverjük egy kis pecsenyelével és a káposzta tetejére öntjük. Beborítjuk a megmaradt szalonna szeletekkel. Előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a tetején a szalonna ropogós nem lesz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. márc. 8. 15:52
A kolozsvári rakott kacsa elkészítési módja és hozzávalói.