Mézes dinnye, aszalt barackkal és forró borhabbal recept
60 perc
316 kcal
4 személyre:
10 dkg aszalt barack
2 dl édes fehérbor
4 szem szegfűszeg
1 kisebb fahéj
1 citrom
60 dkg sárgadinnye
4 dkg méz
4 tojás
6 dkg cukor
A Mézes dinnye, aszalt barackkal és forró borhabbal elkészítési módja:
Előkészítés: Az aszalt sárgabarackokat beáztatjuk a borba. A szegfűszeget és a fahéjat 1-1,5 dl vízben feltesszük főni, és amikor már csak 0,5 dl víz maradt, leszűrjük. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A dinnyét gerezdekre vágjuk, magját kikaparjuk, a héjáról levágjuk a dinnyehúst. Elkészítés: A citrom levét és héját kikeverjük a mézzel, és beletesszük felszeletelt dinnyét. Ha kellően "megázott" a barack, lecsepegtetve azt is a dinnyéhez tesszük. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukor másik felével, a visszamaradt borral és a fűszeres kivonattal jól kikeverjük, majd vízgőz felett kemény habbá verjük, de vigyázni kell, nehogy kicsapódjon. Óvatosan, amíg forró, összekeverjük a tojáshabbal. Tányérra tesszük a dinnyeszeleteket és az aszalt barackot, rátesszük a borhabot (még melegen), és a dinnye levével körbelocsoljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 316 kcal
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. júl. 10. 08:31
A mézes dinnye, aszalt barackkal és forró borhabbal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.