Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sárgadinnyeleves recept

Sárgadinnyeleves recept

A Sárgadinnyeleves hozzávalói:
1KG SÁRGADINNYE
16DKG CUKOR
3DL FEHÉRBOR
3DL TEJSZÍN
0,5DL KONYAK
1DB CITROM,
CSIPETNYI SÓ,TÖRÖTT FEHÉR BORS
2DB SZEGFŰSZEG
KEVÉS FAHÉJ


A Sárgadinnyeleves elkészítési módja:
A SÁRGADINNYÉT MEGHÁMOZZUK,MAGJÁT ELTÁVOLÍTJUK. NEGYED RÉSZÉT APRÓ KOCKÁKRA VÁGJUK ÉS PORCELÁNTÁNYÉRRA RAKJUK,FELE CUKORRAL,KONYAKKAL MEGÖNTÖZZÜK,ÉS 1ÓRA HOSSZAT HŰTŐBEN ÁLLNI HAGYJUK. A DINNYE TÖBBI RÉSZÉT DARABOKRA VÁGJUKÉS CUKORRAL,FŰSZEREKKEL,1LITER VÍZBEN PUHÁRA FŐZZÜK.FINOM SZITÁN ÁTTÖRJÜK V.TURMIXOLJUK.HA KIHŰLT,HOZZÁADJUK A TEJSZINT,A FEHÉRBORT,SÓT,ÉS ÍZESÍTJÜK EGY MOKKÁSKANÁL TÖRÖTT FEHÉR BORSSAL.VÉGÜL HOZZÁADJUK A BEPÁCOLT, KOCKÁKRA VÁGOTT DINNYÉT ÉS JÓL LEHŰTVE TÁLALJUK.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sárgadinnyeleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook