Gyümölcsös meggyleves (4 személyre) recept
A Gyümölcsös meggyleves (4 személyre) hozzávalói:Fél kg vegyes gyümölcs az idénytől függően (meggy, cseresznye, őszibarack, sárgabarack, körte, alma, stb.)
1 l víz
10 dkg kristálycukor
2 dl joghurt
1 db tojássárgája
2 evőkanál finomliszt
1 csipetnyi só
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Kevés szegfűszeg
Kevés fahéj
A Gyümölcsös meggyleves (4 személyre) elkészítési módja:
A gyümölcsöket megmossuk, amelyeket szükséges meghámozzuk, illetve kimagozzuk. A nagyobb gyümölcsöket szeletekre vágjuk. A megtisztított gyümölcsöket 1 liter fahéjas, szegfűszeges, cukros forrásban levő vízbe dobjuk, és kb. 5 percig tartó forralás után (a puhább gyümölcsöket később adjuk hozzá, mert különben szétmállanak, keményebb gyümölcsöket főzhetjük kicsit tovább) beleszűrjük a liszttel és tojássárgájával elkevert joghurtot, hozzáadunk egy csipet sót, a vaníliás cukrot, újból felforraljuk, és a levest hagyjuk kihűlni. Ezután betesszük a hűtőszekrénybe, jól hűtjük, és hidegen tálaljuk.
Télen készíthetjük fagyasztott gyümölcsökből is a levest.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. júl. 9. 11:34
A gyümölcsös meggyleves (4 személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.