Krémes gyümölcsleves recept
30 perc
A Krémes gyümölcsleves hozzávalói:
- 1l tej
- 2 cs. vanília pudingpor
- 2 cs. vanília cukor
- 8 ek. kristálycukor
- 1 mkk. őrölt fahéj
- 1-2 ek. citromlé
- 2 dbz gyümölcskonzerv (pl.: ananász, őszibarack) vagy ennek megfelelő mennyiségű friss gyümölcs (alma, körte, szőlő, cseresznye, sárgadinnye, stb.…), de akkor még + 3dl tej
- 1 dbz habspray vagy 1 cs habtejszín
A Krémes gyümölcsleves elkészítési módja:
Egy fazékba öntjük a tejet és lassú tűzön főzni kezdjük. A gyümölcskonzerveket felnyitjuk, és levüket leszűrjük. Ha friss gyümölcsöt használunk, megmossuk és apróra vágjuk . (A + fél liter tejet itt is csak később adjuk a leveshez, majd amikor hígítjuk). A tejhez adjuk a cukrot, vanília cukrot, majd a kevés tejben elkavart pudingport. Folyamatosan kevergetjük. Amikor kezd besűrűsödni a leves, a gyümölcskonzerv levéből (vagy a + tejből) öntögetünk hozzá. Krémes, de ne túl sűrű levest kapjunk (nem pudingot!). Amikor megfőtt levesszük a tűzről, és hideg vízben hűtjük le. Ha még ilyenkor is sűrűsödik kicsit, tehetünk még hozzá gyümölcslevet. A gyümölcsöt csak akkor tesszük bele, ha már kihűlt. Megkóstoljuk, és ízlés szerint ízesítjük még cukorral, citromlével és fahéjjal. A levest hidegen tejszínhabbal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fiona82, 2011. febr. 8. 11:10
A krémes gyümölcsleves elkészítési módja és hozzávalói.