Feketeerdő torta bolondosan recept
60 perc
A Feketeerdő torta bolondosan hozzávalói:
töltelék
0,5 kis üveg minőségi cseresznyepálinka vagy rum
1 csomag vaníliás pudingpor
1 üveg magozott meggy befőtt
0,5 liter tejszín
2 csomag habfixáló por
tészta
10 db tojás
10 evőkanál kristálycukor
1x pár csepp citromlé
2 evőkanál kakaópor
10 evőkanál liszt
0,5 tasak sütőpor
10 db tojás
10 evőkanál kristálycukor
1x pár csepp citromlé
2 evőkanál kakaópor
10 evőkanál liszt
0,5 tasak sütőpor
A Feketeerdő torta bolondosan elkészítési módja:
10 db tojás sárgáját 10 ek kristálycukorral pár csepp citromlével, 2 ek kakaóval összekeverem, míg habos nem lesz. A fehérjét felverem kemény habbá, majd a sárgájához adagolom a 10 ek liszttel, amihez 1/2 csomag sütőport kevertem. Kerek tortaformába öntöm és kisütöm. 1 csomag vaníliás pudingport meggylével felfőzöm, ha kihűlt, hozzáöntöm a rumot. Tejszínt felkeverem habfixálóval. A kihűlt piskóta lapot kétfelé vágom, a kettő között megkenem pudinggal, majd meggyet teszek bele, összerakom, majd kívülről a tejszínnel kenem, végül a meggyel díszítem, illetve csoki reszelékkel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dca7af89ee, 2010. ápr. 15. 16:48
A feketeerdő torta bolondosan elkészítési módja és hozzávalói.