Tejberizs – „ala” erababa recept
A Tejberizs – „ala” erababa hozzávalói:3,5 dl rizs
2+5 dl tej
5 dkg margarin
1-2 ek cukor
1 főzős pudingpor (vanília vagy tejszín ízű)
A Tejberizs – „ala” erababa elkészítési módja:
Egy kb. 3,5 dl-es bögre rizst felteszek főni dupla annyi vízbe. Teszek bele kb. 5 dkg margarint. Ahogy a vizet felszívta a rizs, kevergetés mellett folyamatosan pótolom tejjel kb. fél dl-enként. Összesen 1,5-2 dl tejet teszek hozzá. Ha felforrt az egész, teszek bele 1-2 evőkanál cukrot, majd elzárom alatta a gázt. Félreteszem, letakarom konyharuhával, hogy saját gőzében puhuljon tovább a rizs. Közben elkezdek főzős pudingot készíteni (vaníliás vagy tejszín ízű) a rajta szereplő recept alapján. Mikor elkészült, keverek bele egy kevés margarint is. Kicsit hűtöm, majd összekeverem a kész tejberizzsel. Együtt teljesen kihűtöm vagy éppen langyosan tálalom natúrban vagy kakaóporral megszórva. Adhatunk mellé gyümölcsöket, befőttet is a kakaópor helyett (mondjuk ekkor inkább a gyümölcsrizshez fog hasonlítani).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: erababa1111, 2010. ápr. 15. 14:55
A tejberizs – „ala” erababa elkészítési módja és hozzávalói.