Málnatorta recept


a tésztához 4 egész tojás
4 evõkanál porcukor
4 evõkanál liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna; a töltelékhez 1 zacskó vaníliás pudingpor (amit hidegen kell kikeverni)
2 dl tej
2 dl tejszín
50 dkg málna (télen gyorsfagyasztott málnából lehet készíteni)
ízlés szerint porcukor.
A Málnatorta elkészítési módja:
A tojások sárgáit habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a szódabikarbónát, és a liszttel felváltva a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. A tortaformát kibélelem egy papírlappal, majd beleöntöm a tésztamasszát, és mérsékelten meleg sütõben megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A pudingport a hideg tejjel simára keverem, majd hozzáadom a megmosott és lecsöpögtetett málna felét, valamint a tejszínbõl vert kemény, cukorral ízesített habot. A megsült tortát két lapba vágom. Az alsó lapot megkenem a málnakrémmel, majd ráillesztem a másik lapot. Tetejét is bevonom a krémmel és belenyomkodom a maradék málnaszemeket. A hûtõszekrényben legalább egy napig hûtöm, csak ezután kínálom. Elég nehéz fölszeletelni, mert a krém igen lágy, de nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 24. 18:19
A málnatorta elkészítési módja és hozzávalói.