Csokoládés ananásztorta recept
75 perc
A Csokoládés ananásztorta hozzávalói:
1 doboz (50 dkg-os) ananászbefõtt
1 kerek piskótalap (készen vásárolt vagy otthon sütött)
1 zacskó vaníliás pudingpor
2 evõkanál kakaópor
5 dkg étcsokoládé
4 dl tej
ízlés szerint porcukor
8 dkg vaj vagy margarin
csipetnyi só.
A Csokoládés ananásztorta elkészítési módja:
A tejet felforralom, majd a pudingport belekeverve, a cukorral sûrûre fõzöm. Még melegen hozzáadom az apróra vágott, levétõl leszûrt ananászbefõttet. A piskótát három lapba vágom, és egyenként meglocsolom az ananászlével. A krémmel megkenve egymásra rakom. A tetejét nem kenem be, mert arra teszek egy csokoládés-ananászos bevonatot. A kakaóra annyi ananászlevet öntök, hogy jó sûrû legyen, majd kevés porcukorral, csipetnyi sóval ízesítve belekeverem a megreszelt csokoládé felét és felforralom. Állandó keverés közben sûrûre fõzöm. Ha langyosra hûlt, belekeverem a vajat és az egészet jó habosra keverem. Ezt a krémet rákenem a torta tetejére, és a sütemény oldalát is bevonom vele. Legalább egy napig hagyom a hûtõszekrényben, csak ezután kínálom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 24. 18:17
A csokoládés ananásztorta elkészítési módja és hozzávalói.