Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás kocka csokoládé öntettel recept

Almás kocka csokoládé öntettel recept

Elkészítési idő 120 perc

Az Almás kocka csokoládé öntettel hozzávalói:
50 dkg. alma,
15 dkg. kristály cukor,
5 dl. víz,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
2 csomag vaniliás pudingpor,
1 db. piskótalap,
1 csomag háztartási keksz,
15 dkg. baracklekvár,
tejszinhab,
3 cl. rum vagy konyak

A csokiöntethez:
8 dkg. porcukor,
2 evőkanál kakaópor, ,
8 dkg. margarin,
3 dl. víz


Az Almás kocka csokoládé öntettel elkészítési módja:
Az almát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A háztartási kekszet a riumban ( vagy konyakban) megáztatjuk. Kb. 3 - 4 dl. vizben feloldjuk a kristálycukrot, majd hozzáadjuk az almát, az őrölt fahéjat és lassú tűzön főzni kezdjük. Külön edényben a pudingport 1,5 - 2 dl. vízzel csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő almás főzethez öntjük és ujra forraljuk. A piskótaalapot baracklekvárral megkenjük, az almatölteléket melegen rákenjük, majd a végén szorosan a tetejáre rakjuk a rumos ( konyakos) háztartási kekszet is.A sütemény tetejét a csokiöntet több mint felével bevonjuk és az egészet hűtőbe tesszük Kb. 6 - 8 órás hűtés után előbb felkockázzuk, majd a maradék csokiöntetetis rákenjük. Végül a sütemény tetejét tejszinhabbal díszítjük. A csokiöntet elkészítése: A csokiöntethez előbb a porcukrot, a kakaóport vizzel elkeverjük, majd lassú tűzön főzzük. A végén óvatosan hozzáadjuk a margarint is. Akkor jó, ha nem folyik túlságosan.

Kb. 20 - 24 kocka készíthető az anmyagból.
Forró teához kitűnő.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás kocka csokoládé öntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook