Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Lestyános húsgombóc recept

Lestyános húsgombóc recept

Elkészítési idő 30 perc

A Lestyános húsgombóc hozzávalói:
25 dkg. darált hús,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 db. tojás,
4 evőkanál búzadara,
2 evőkanál olaj,
4 - 5 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
só,
2 - 3 szál lestyán levél


A Lestyános húsgombóc elkészítési módja:
A forró olajon üvegesre dinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ha kész kihűtjük. Ekkor hozzáadjuk a felvert tojást, a húst, sót, őrölt feketeborsot, az apróra vágott lestyán levelet, a búzadarát és alaposan összekeverjük. Lényeges, hogy a massza ne legyen sem híg, sem kemény.Pár perc piuhentetés után a levesbe szaggatjuk és 15 -20 percig főzzük lassú tűzön.

Letyán levél helyett lehet petrezselyemlevél, vagy zellerlevél is.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A lestyános húsgombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook