Lestyános húsgombóc recept


25 dkg. darált hús,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 db. tojás,
4 evőkanál búzadara,
2 evőkanál olaj,
4 - 5 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
só,
2 - 3 szál lestyán levél
A Lestyános húsgombóc elkészítési módja:
A forró olajon üvegesre dinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ha kész kihűtjük. Ekkor hozzáadjuk a felvert tojást, a húst, sót, őrölt feketeborsot, az apróra vágott lestyán levelet, a búzadarát és alaposan összekeverjük. Lényeges, hogy a massza ne legyen sem híg, sem kemény.Pár perc piuhentetés után a levesbe szaggatjuk és 15 -20 percig főzzük lassú tűzön.
Letyán levél helyett lehet petrezselyemlevél, vagy zellerlevél is.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. nov. 9. 04:50
A lestyános húsgombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.