Vegyes gombasaláta télire recept
60 perc
A Vegyes gombasaláta télire hozzávalói:
1 - 1,5 kg. gomba ( rizike, lila pereszke, szürke tölcsérgomba, stb.)
40 dkg. vöröshagy,a,
4 dkg. só,
5 dkg. kristálycukor,
1 dl. 20%-os ecet ( vagy 4 dl. 5%-os borecet),
1 dkg. mustármag, 1 dkg. koriander,
Ma-benzoát, szalicil vagy más tartósító
A Vegyes gombasaláta télire elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és enyhén sós vízben feltesszük forrázni ( 5 - 6 perc mulva felforr a víz) 4 - 5 percig együtt forraljuk. Leszűrjük, meghűtjük kissé és üvegekbe töltjük, majd az elkészített forró fűszeres salátalevet rátöltjük, a tetejére tartósítót szórunk, lezárjuk. Száraz dunsztba tesszük s végül hűvös helyen tároljuk), majd a forrásban lévő vizbe mellé tesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát s végül
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. nov. 5. 04:40
A vegyes gombasaláta télire elkészítési módja és hozzávalói.