Erdélyi csípős paprikasaláta télire recept
60 perc
Az Erdélyi csípős paprikasaláta télire hozzávalói:
40 dkg. csípős cseresznye paprika ( vagy hegyes paprika),
30 dkg. zöldpaprika Vagy almapaprika,
30 dkg. paradicsompaprika50 dkg. tisztított vöröshagyma,
50 dkg. kristálycukor,
3-4 evőkanál só,
5 dl. ételecet 10%-os ( vagy borecet 10 dl.)
Az Erdélyi csípős paprikasaláta télire elkészítési módja:
A tisztított vöröshagymát apróra vágjuk, hasonlóképpen a többi zöldféléket is, de a cseresznyepaprika ( vagy hegyes csípőspaprika) kivételével a többi paprikát kicsumázzuk, majd felszeleteljük. Az ecetben feloldjuk a sót, a kristálycukrot és az összekevert zöldfélékre öntjók, jól összekeverjük és letakarva hűvös helyen egy napig pihentetjük. Levet enged, de ezzel együtt rakjuk üvegekbe. Lekörve hűvös helyen tároljuk.
Ízesítésre, de sült és főtt húsokhoz egyaránt kínálhatjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. szept. 20. 20:32
Az erdélyi csípős paprikasaláta télire elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.