Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Erdélyi csípős paprikasaláta télire recept

Erdélyi csípős paprikasaláta télire recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Erdélyi csípős paprikasaláta télire hozzávalói:
40 dkg. csípős cseresznye paprika ( vagy hegyes paprika),
30 dkg. zöldpaprika Vagy almapaprika,
30 dkg. paradicsompaprika50 dkg. tisztított vöröshagyma,
50 dkg. kristálycukor,
3-4 evőkanál só,
5 dl. ételecet 10%-os ( vagy borecet 10 dl.)


Az Erdélyi csípős paprikasaláta télire elkészítési módja:
A tisztított vöröshagymát apróra vágjuk, hasonlóképpen a többi zöldféléket is, de a cseresznyepaprika ( vagy hegyes csípőspaprika) kivételével a többi paprikát kicsumázzuk, majd felszeleteljük. Az ecetben feloldjuk a sót, a kristálycukrot és az összekevert zöldfélékre öntjók, jól összekeverjük és letakarva hűvös helyen egy napig pihentetjük. Levet enged, de ezzel együtt rakjuk üvegekbe. Lekörve hűvös helyen tároljuk.

Ízesítésre, de sült és főtt húsokhoz egyaránt kínálhatjuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


Az erdélyi csípős paprikasaláta télire elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook