Galyasági csirkemell sütve. recept
80 perc
A Galyasági csirkemell sütve. hozzávalói:
80 dkg. csirkemellfilé,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemlevél,
1 csokor metélőhagyma,
1 késhegynyi őrölt szerecsendió,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
2 db. tojás,
20 dkg. reszelt füstölt sajt,
1 dl. olaj.
só szükség szerint.
A Galyasági csirkemell sütve. elkészítési módja:
A csirkemellet felszeleteljük,csipetnyi sóval megszórjuk. Pácot készítünk. Az olajban a zúzott fokhagymát összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, metélő hagymával, csipetnyi sóval, őrölt fehér borssal és az őrölt szerecsendióval. A szeletelt csirkemell mindegyik oldalát bekenjük a páccal, tálra rakjuk és hűtőbe téve 12-24 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Felhasználásakor a tojásokat felverjük, a csirkemell egyik oldalát a tojásban megmártjuk, majd a reszelt sajtot is szórunk rá. Az így elkészített szeleteket kiolajozott tepsiben egymás mellé rakjuk és előmelegített sütőben készre sütjük. Burgonyapürével, burgonyakörettel és friss salátával tálaljuk. Külön tányérkán még reszelt sajtot, citromszeletet is kínálhatunk hozzá.
Gyors vendégvacsorának is alkalmas.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. szept. 12. 08:58
A galyasági csirkemell sütve. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.