Erdélyi gombaragu fokhagymával, fűszerekkel recept
60 perc
Az Erdélyi gombaragu fokhagymával, fűszerekkel hozzávalói:
40 dkg
friss erdei gomba ( tinóru, sárga rókagomba, csiperke, májusi pereszke, tövisalja gomba, kucsmagomba, stb.) 2-3 gerezd fokhagyma
késhegynyi morzsolt kakukkfű ( lehet helyette néhány szál frissen szedett is)
2 dl
tejszín
fél csokor metélőhagyma
fél csokor petrezselyem levél
fél dl
olíva olaj
fél dl
félszáraz fehér bor
só
örölt fekete bors
1 nagy fej lila hagyma.
Az Erdélyi gombaragu fokhagymával, fűszerekkel elkészítési módja:
A lila hagymát finomra vágjuk és a forró olíva olajon megpirítjuk kavargatás közben. Ekkor hozzáadjunk a megtisztított és finoman szeletelt gombát, az összezúzott fokhagyma gerezdeket és kevés bort is aláöntünk.Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt fekete borssal, és óvatosan átkevergetjük. Összeforraljuk, majd tejszínnel aláöntve lassú tüzön tovább főzzük. A végén apróra vágott petrezselyem levéllel, kevés metélő hagymával megszórjuk. Rizs, burgonyakrokett, vagy frissen kifőzött puliszka illik hozzá.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. ápr. 17. 05:35
Az erdélyi gombaragu fokhagymával, fűszerekkel elkészítési módja és hozzávalói.