Bakonyi sertésborda erdei gombákkal recept
90 perc
A Bakonyi sertésborda erdei gombákkal hozzávalói:
4 szelet sertéskaraj csont nélkül
50 dkg kemény húsú erdei gomba: sárga rókagomba
vargánya
tinóru
pereszke stb
(vagy termesztett csiperke)
1 nagy fej vöröshagyma
1 db paprika,1 db paradicsom
1 evőkanál pirospaprika
napraforgó olaj,1 dl tejföl,1 evőkanálliszt
1 csomag petrezselyemzöld
só
bors.
A Bakonyi sertésborda erdei gombákkal elkészítési módja:
A gombát megpucoljuk, feldaraboljuk. A húst kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk. Az olajat egy lábosban felforrósítjuk és a hússzeletek mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, majd kiszedjük. A visszamaradt olajos pecsenyelébe tesszük az apró kockára vágott vöröshagymát, amit világosra dinsztelünk, majd rátesszük a gombát, kissé megpirítjuk és közben megsózzuk, fűszerpaprikázzuk. Következik a felszeletelt paradicsom és a paprika és belerakjuk az elősütött hússzeleteket is. Aláöntünk egy kevés vizet és fedő alatt lassú tűzön megpároljuk. Szükség esetén a vizet folyamatosan pótoljuk, de a végén majdnem teljesen elpárologtatjuk. Kivesszük a hússzeleteket, a lábasba öntjük a tejfölben elkevert lisztet, majd borsozzuk ízlés szerint, és meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel is. Visszatesszük a hússzeleteket, és együtt átforraljuk az egészet néhány percig. Méf melegen tálaljuk galuskával, hozzá illő salátával és pincehideg fehér borral.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. márc. 30. 04:22
A bakonyi sertésborda erdei gombákkal elkészítési módja és hozzávalói.