Csirkemell szezámos-mézes bundában recept
A Csirkemell szezámos-mézes bundában hozzávalói:40 dkg csirkemellfilé (pulyka is lehet)
A páchoz:
1/2 kiskanál só
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál olaj
1 evőkanál fehérbor
A bundához:
1 tojás
2 evőkanál olaj
12 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
1 kávéskanál sütőpor
kb. 1,5 dl hideg víz
2 kávéskanál só
A mézes mártásoz:
3 evőkanál méz
4 evőkanál cukor
3-4 evőkanál ketchup
1 evőkanál 10 % -os ételecet
ízlés szerint csípős paprikakrém (2 kávéskanál)
ízlés szerint szezámmag
A Csirkemell szezámos-mézes bundában elkészítési módja:
A csirkemellfillét 2-3 centis kockákra vágdaljuk. A páchoz valókat addig keverjük, míg a só is, és a cukor is felolvad benne, majd a húst beleforgatjuk, és letakarva fél órára a hűtőbe tesszük. A bundázáshoz való tojást az olajjal kissé felverjük, majd a liszttel, a keményítővel, a sütőporral és annyi vízzel keverjük simára, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A mézes mártáshoz valókat simára keverjük és félretesszük. A pácolt húskockákat a sűrű tésztába mártjuk, és bő forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. A mézes-ketchupos mártást serpenyőben megforrósítjuk, a tűzről lehúzzuk, és a sült, bundás húskockákat beleforgatjuk. Közben a szezámmagot szárazon megpirítjuk. A bundás, mázas csirkét tányérokra halmozzuk, és szezámmaggal megszórjuk. Köretnek a tojásos főtt rizs a legfinomabb hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. márc. 27. 08:49
A csirkemell szezámos-mézes bundában elkészítési módja és hozzávalói.