Bambuszrügyes-csípős csirkemell recept
A Bambuszrügyes-csípős csirkemell hozzávalói:40-50 dkg csirkemellfilé felkockázva
1 db közepes nagyságú paradicsom
1 db zöldpaprika
10 db zöld színű zöldbab /friss vagy fagyasztott/
1-2 szál újhagyma
5 dkg bambuszrügy
2 db friss vagy 1 teáskanál tört chilipaprika
friss gyömbér csíkokra vágva
A páchoz:
3 evőkanál világos szójaszósz
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál rizsbor vagy száraz sherry
só
fél kávéskanál tört bors
A mártáshoz:
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál sötét szójaszósz
3-4 evőkanál csirke alaplé (kockából is készíthetjük)
1 kávéskanál száraz sherry
néhány csepp szezám- vagy chili olaj
A Bambuszrügyes-csípős csirkemell elkészítési módja:
A pác alapanyagait összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, jól átforgatjuk, 20-30 percig állni hagyjuk. A zöldségféléket kockára, a gyömbért csíkokra vágjuk, és felforrósított wokban 3 evőkanál olajjal 2 percig dobva-rázva sütjük. Hozzáadjuk a szeletelt bambuszt, a chilipaprikát, és az előzőek szerint 1-2 percig sütjük. Kiszedjük, tányérra tesszük. A wokba beleöntjük a maradék olajat, felforrósítjuk, a lecsöpögtetett húst piros-ropogósra sütjük. Amikor elkészült, visszatesszük a zöldségféléket, és dobva-rázva még 2 percig sütjük. Hozzáadjuk a mártás - alaposan összekevert - alapanyagait, és lassú tűzön 1-2 perc alatt besűrítjük.
Körete lehet párolt rizs, tésztaféleség.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 3e804694de, 2013. jan. 28. 09:46
A bambuszrügyes-csípős csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.