Makaróni tejszínes parajjal recept
A Makaróni tejszínes parajjal hozzávalói:25 dkg makaróni
25 dkg friss
leveles paraj
2 dl tejszín (vagy nem savanyú tejföl)
2 közepes nagyságú paradicsom
2 evõkanál olaj
3 gerezd fokhagyma
1 evõkanál Vegeta
1 mokkáskanál törött fekete bors; a tészta fõzéséhez 1 evõkanál só.
A Makaróni tejszínes parajjal elkészítési módja:
A makarónit sós vízben megfõzöm, és meleg vízzel leöblítve jól lecsöpögtetem. Közben a felforrósított olajon megpirítom a zúzott fokhagymát, valamint a megmosott és kis kockákra vágott paradicsomot. Ráteszem az ugyancsak megmosott, ereitõl megszabadított, és nagyon vékony csíkokra aprított parajt. Néhány percnyi pirítás után ráöntöm a tejszínt. A Vegetával meg a törött borssal fûszerezem. Jól összeforralom, majd az így keletkezett sûrû mártást ráöntöm a makarónira. Átkeverem és azonnal tálalom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:54
A makaróni tejszínes parajjal elkészítési módja és hozzávalói.