Tormakrémmel töltött tojás franciasalátával recept
A Tormakrémmel töltött tojás franciasalátával hozzávalói:8 keménytojás
20 dkg tejszínes krémsajt
4 evőkanál ecetes torma
1 közepes alma
só, őrölt bors
franciasalátához
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 burgonya
1 alma
1 nagyobb savanyú uborka
30 dkg morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
2 kis pohár tejföl
1 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
1 kávéskanál porcukor
fél kávéskanál citromlé
A Tormakrémmel töltött tojás franciasalátával elkészítési módja:
A répákat és a burgonyát apró kockákra vágjuk. Egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, hogy ellepje és kb. fél óra alatt puhára főzzük. Majd a vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, felkockázzuk, összekeverjük a kihűlt főtt zöldségekkel és a szintén kockákra vágott uborkával. A tejfölhöz adjuk a majonézt, mustárt, átszitált porcukrot és kicsi citromlevet. Összekeverjük. Hozzáadjuk a zöldségeket is ezt is elkeverjük. Hűtőben hagyjuk tejesen lehűlni. A tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgáját kiemeljük, villával összetörjük, majd a krémsajttal és az ecetes tormával simára keverjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk a meghámozott, finomra reszelt almát. A tormakrémet a fél tojásfehérjékbe halmozzuk, majd a megtöltött tojásokat franciasalátára állítjuk, és behűtve kínáljuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. jan. 17. 08:48
A tormakrémmel töltött tojás franciasalátával elkészítési módja és hozzávalói.