Oroszos hússaláta recept

40 dkg sült sertéshús
4 db csemegeuborka
2 savanykás alma
2 db nagyobb, héjában főtt burgonya
10 dkg majonéz
2 dl tejföl
1 evőkanál mustár
só, ősölt bors, 1 kiskanál cukor
1-1 csokor petrezselyem és tárkony
Az Oroszos hússaláta elkészítési módja:
A sült sertéshúst, a csemegeuborkát, a meghámozott almát és főtt burgonyát vékony csíkokra vágjuk és összekeverjük. A majonézt a tejföllel, a mustárral simára keverjük, sóval, őrölt borssal, cukorral ízesítjük, majd a zöldséges-húsos keverékre öntjük. Rászórjuk a fölaprított petrezselymet és tárkonyt, majd az egészet óvatosan átforgatjuk. Tálalás előtt néhány órára behűtjük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. jan. 15. 07:51
Az oroszos hússaláta elkészítési módja és hozzávalói.