Zöldséges burgonyasaláta - másképpen recept
60 perc
A Zöldséges burgonyasaláta - másképpen hozzávalói:
50 dkg héjában fõtt burgonya
2 közepes nagyságú sárgarépa
1 nagy
savanykás alma
1 nyers salátauborka
1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt
2 csokor petrezselyemzöld
1 csokor piros hónapos retek
1 dl száraz fehér bor
fél dl olaj
2 dl ketchup
1 evõkanál mustár
1 mokkáskanál törött bors
1 teáskanál currypor
ízlés szerint só.
A Zöldséges burgonyasaláta - másképpen elkészítési módja:
A meghámozott, fõtt burgonyát hagyom teljesen megdermedni, illetve elõzõ nap megfõzöm és jól lehûtöm a hûtõszekrényben. Salátástálban elkészítem a mártást: a ketchupot, a bort, a mustárt, az olajat, és a fûszereket simára keverem, beleteszem a nagyon vékonyra karikázott újhagymát zöldjével együtt és belekeverem a megmosott, lecsöpögtetett és finomra aprított petrezselyemzöldet. A megmosott, héjas uborkát, a megtisztított, nyers sárgarépát és a héjas, kicsumázott almát az almareszelõ durva fokán szép, hosszú szálakra reszelem és belekeverem a mártásba. A dermedt burgonyát ugyancsak megreszelem és hozzáadom, majd az egészet óvatosan, villával átforgatom és lefedve néhány óráig hûtöm. Tálalás elõtt a megtisztított piros retekbõl gusztusos díszeket farigcsálok és a tetejére rendezem.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 8. 09:48
A zöldséges burgonyasaláta - másképpen elkészítési módja és hozzávalói.