Mexikói krumplisaláta recept
90 perc
A Mexikói krumplisaláta hozzávalói:
1 zacskó (50 dkg) mirelit) mexikói zöldségkeverék
40 dkg héjában fõtt burgonya
1 mokkáskanál erõs paprika (chili vagy cseresznyepaprika-krém)
másfél dl ketchup
másfél dl tejföl
4 evõkanál olaj
1 evõkanál citromlé
1 mokkáskanál törött fekete bors
ízlés szerint só
1 teáskanál porcukor
csipetnyi tört köménymag.
A Mexikói krumplisaláta elkészítési módja:
A ketchupot összekeverem a tejföllel, a citromlével, az erõs paprikával, az olajjal, a törött borssal, a porcukorral és kevés sóval. A zöldséget sós vízben vagy gõzben (a kuktában, betéten) félpuhára fõzöm, majd még melegen beleforgatom a csípõs mártásba. Hozzáteszem a meghámozott és kis kockákra vágott fõtt burgonyát, és ez egészet jól összekeverve hagyom hûlni. Ezután szorosan lefedve legalább fél napig érlelem a hûtõszekrényben.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 8. 09:43
A mexikói krumplisaláta elkészítési módja és hozzávalói.