Zöldséges, rakott hús recept
A Zöldséges, rakott hús hozzávalói:8 szelet sertéscomb vagy karaj
1 kg mirelit zöldségkeverék (mexikóit használtam)
30 dkg gomba (kimaradhat, ha valaki nem szereti)
2 fej vöröshagyma
8 szelet vékony kolozsvári szalonna
1 nagy doboz tejföl
4 db tojás
só
őrölt bors
10 dkg margarin
ételízesítő
olaj
20 dkg reszelt sajt
A Zöldséges, rakott hús elkészítési módja:
A húst sózzuk, borsozzuk és kevés olajon hirtelen átsütjük, majd félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A gombát is felszeleteljük. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, sóval és borssal. Elkészítés: A vajon megpároljuk a gombát és a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt szórunk rá. A zöldségek felét egy tepsi aljára terítjük, meglocsoljuk tejföllel, majd rárakjuk a húst. A húsra tesszük a szalonnaszeleteket, erre a hagymakarikákat, végül betakarjuk a maradék zöldséggel. Rálocsoljuk a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük.
Csirkemellből is finom!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gne2, 2011. febr. 22. 07:26
A zöldséges, rakott hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.