Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zöldséges, rakott hús recept

Zöldséges, rakott hús recept

A Zöldséges, rakott hús hozzávalói:
8 szelet sertéscomb vagy karaj
1 kg mirelit zöldségkeverék (mexikóit használtam)
30 dkg gomba (kimaradhat, ha valaki nem szereti)
2 fej vöröshagyma
8 szelet vékony kolozsvári szalonna
1 nagy doboz tejföl
4 db tojás

őrölt bors
10 dkg margarin
ételízesítő
olaj
20 dkg reszelt sajt


A Zöldséges, rakott hús elkészítési módja:
A húst sózzuk, borsozzuk és kevés olajon hirtelen átsütjük, majd félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A gombát is felszeleteljük. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, sóval és borssal. Elkészítés: A vajon megpároljuk a gombát és a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt szórunk rá. A zöldségek felét egy tepsi aljára terítjük, meglocsoljuk tejföllel, majd rárakjuk a húst. A húsra tesszük a szalonnaszeleteket, erre a hagymakarikákat, végül betakarjuk a maradék zöldséggel. Rálocsoljuk a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük.

Csirkemellből is finom!


Kategória: Egytálételek receptjei


A zöldséges, rakott hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook